Nederland krijgt minder zwaar weer te verduren dan sommige andere landen, maar ook hier kan het flink stormen. De Westerstorm van 18 januari 2018 is hiervan een goed voorbeeld. En ook van de verwoestende gevolgen ervan. De storm richtte voor maar liefst €90 miljoen euro schade aan door het land. Bovendien was al het verkeer, ook vliegverkeer ontregeld en moest de brandweer 10.000 keer uitrukken. Ook Holland Herstel Groep moest op pad om te helpen de dagelijkse gang van zaken weer op gang te krijgen. Gelukkig zijn er ook dingen die u kunt doen om schade te voorkomen en is veel ervan gedekt door verzekeraars. Wilt u weten wat u kunt doen om schade te voorkomen? Lees dan onze tips!
Hoe voorkomt u stormschade?
Omdat voorkomen beter is dan de schade herstellen, raden we aan om u voor te bereiden in het geval er een stormwaarschuwing afgegeven wordt. Zo kunt u de schade zoveel mogelijk beperken. We beschrijven een aantal voorzorgsmaatregelen die u hiervoor kunt treffen. Bovendien zijn de onderstaande tips ook belangrijk voor de veiligheid.
- Controleer of de dakpannen goed liggen.
- Check het gebouw of uw woning op losse onderdelen.
- Controleer regelmatig het dak.
- Laat losse spullen als meubilair of reclameborden niet buiten staan of veranker ze.
- Controleer dakgoten en regenafvoeren, voorkom verstopping.
- Volg weersvoorspellingen en neem ze serieus.
- Check of er bomen rond het pand staan en of deze bestand zijn tegen een storm. Verwijder overhangende en ongezonde takken.
- Parkeer de auto beschut en niet onder een boom.
- Sluit ramen en deuren.
- Ontstaat er toch schade? Neem direct contact op met je verzekeraar.
Een stappenplan om de stormschade goed op te lossen
Heeft u ondanks uw goede voorbereidingen toch stormschade hebben opgelopen aan uw eigendommen? Dat heeft mogelijk een flinke impact voor u. Om u op weg te helpen naar herstel van de situatie, geven we u een stappenplan. Dat geeft u houvast en helpt u om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk schade kan claimen.
- Neem de schade op. Controleer op schade aan uw huis of bedrijfspand.
- Noteer datum en tijdstip van de schade.
- Neem duidelijke foto’s van de schade als bewijs.
- Neem contact op met uw verzekeraar, meld de schade zo snel mogelijk.
- Neem maatregelen om verdere schade te beperken.
- Woont u in een huurwoning of -pand? Neen dan contact op met de verhuurder.
- Zorg in overleg met uw verzekeraar voor herstel van de schade.
Wat u kunt doen als u toch stormschade ondervonden heeft
Ondanks het treffen van goede maatregelen, kan uw huis of bedrijfspand natuurlijk nog stormschade oplopen. Dit kunt u veelal claimen bij uw verzekeraar. Voor schade aan uw huis kunt u de opstalverzekeraar aanspreken. De verzekeraar vergoedt vrijwel altijd de schade. Voorwaarde hiervoor is dat de storm windkracht 7 had op de schaal van het KNMI. Was de windkracht minder dan dat, maar is er in een straal van 10 km schade bij anderen ondervonden, krijgt u vaak ook de schade vergoedt. Verder wordt indirecte schade ook vaak vergoed. Dit zijn bijvoorbeeld omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen. Als er schade is aan losse spullen in de tuin of woning dan kunt u dat melden bij uw inboedelverzekeraar.
Heeft u hulp nodig bij het herstel van uw pand?
Heeft uw pand schade geleden? En wilt u zo snel mogelijk weer de dagelijkse gang van zaken herstellen? Holland Herstel Groep heeft ruime ervaring met het uitvoeren van herstelmogelijkheden. Wij zijn er ook gespecialiseerd in om dat op een dusdanige wijze te doen, dat het uw bedrijfsproductie niet in de weg zit. Wij helpen u graag! E-mail ons via info@https://hollandherstelgroep.nl of bel op 0800-4448732. Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar!